top of page
Fästpunkt 1
people laughing and talking outside during daytime_edited_edited.jpg
RÖSTTRÄNING
Du har koll på VAD du ska säga, men har du tänkt på HUR du låter?

Personlig träning
Vill du har en röst som inspirerar? Är du van att prata inför folk, men vill bli ännu bättre? Tycker du att det är jobbigt att hålla en presentation?

Oavsett hur du känner och vilket mål du har hjälper vi dig att utvecklas som talare och kommunikatör. Vid vårt första tillfälle får du berätta om dina erfarenheter och önskemål med träningen, vi gör en röstanalys och sätter upp mål. Du får ett personligt röstträningsprogram och övningar just för dig. Ofta jobbar vi med att spela in, gemensamt analyserar vi vad du gör och sedan jobbar vi oss fram för att lyfta snacket.
 
Hur många gånger behövs? Ja, det beror helt på dig. Om du vill utvecklas i din yrkesroll rekommenderas 3-5 tillfällen, om du vill träna på en specifik presentation eller ett tal kan det räcka med ett tillfälle. Varje tillfälle är 1 timme.
Vi ses antingen på din arbetsplats, hos oss på Leaders Voice eller digitalt via Zoom.
Friskvård
Använder du rösten mycket i arbetet? Får du ofta ont i halsen när du har pratat länge? Då kan det vara så att du använder en felaktig röstteknik som sliter på rösten.

Vi lär ut röstteknik och röstergonomi som passar dina behov. När du talar inför en stor publik kan du behöva ha koll på magstödet för att kunna
 tala starkt. I  videomöten kan du behöva tänka på hur du sitter eller står när du pratar för att inte spänna dig och slita på rösten i onödan. Genom att använda rösten gynnsamt och lära dig hur du kan arbeta mer röstergonomiskt slipper du dina röstbesvär.

Nu finns möjlighet till röstträning som friskvård! Skatteverket publicerar inte längre någon lista över godkända friskvårdsaktiviteter, det är din arbetsgivare som godkänner hur friskvårdsbidraget får användas. Har du ett röstkrävande yrke är det av yttersta vikt att rösten fungerar.
Passar exempelvis dig som arbetar som lärare, säljare eller i kundtjänst. Kontakta oss gärna så berättar vi mer!

Våra röstcoacher är legitimerade logopeder och är experter på att höra om något inte står rätt till.  Vid behov skickar vi dig naturligtvis till en foniater för bedömning av stämbanden.Workshops
Är ni en grupp som vill arbeta med rösten och utvecklas tillsammans? Vi skräddarsyr våra workshops efter era behov.

Exempel på workshop
Presentationsteknik för chefer
Digital kommunikation för telefonförsäljare
Röstvård som friskvårdsaktivitet


 

 

Fästpunkt 8
KOMMUNIKATION
 
Folk hör dina ord, men de känner din attityd.

Jobbsnack

Hur är det på jobbet nu för tiden? Ni kanske inte har träffats på ett tag? Några kanske är nya i gänget? Bjussa på en positiv boost, lär känna varandra på nytt och få en bättre kommunikation på arbetsplatsen.

I denna workshop fokuserar vi på samarbete och kreativitet. Genom att arbeta med övningar som stärker gruppen utlovas en massa skratt, skönare kommunikation och en mer positiv vibe på arbetsplatsen.

Många av övningarna kommer ifrån improvisationsteater där vi tränar vår spontantitet, att lyssna och att våga lita på varandra.

Svåra samtal

Hur är det egentligen att vara ny i rollen som chef?  Hur bemöter jag någon som blir arg eller besviken inför en utebliven löneökning?

I våra yrkesroller kan vi ibland behöva träna på de svåra samtalen. Det kan handla om att du som läkare ska ge ett svårt besked till en patient. Kanske är du ny i din roll som chef och ska hålla i lönesamtal för första gången? Eller så är du en blivande polis som ska leda ett förhör. Leaders Voice ger dig möjlighet att tryggt träna på dessa situationer tillsammans med proffessionella skådespelare. Vi specialskriver case baserade på svåra situationer som kan uppstå på just er arbetsplats.

Leaders Voice medverkar regelbundet på Läkarutbildningen vid Uppsala Universitet där blivande läkare får träna på att bemöta patienter i svåra situationer. Under många år har vi även arbetat med denna typ av uppdrag för KTH.

Digital kommunikation

Hur får vi till våra möten i det digitala rummet? Når vi ut med det vi vill säga? Lyssnar folk? Lyssnar du?

Vårt arbetssätt har förändrats. Fler vill fortsätta med att jobba hemma till viss del. Detta innebär att en stor del av kommunikationen fortsätter att ske digitalt genom bl.a. videmöten och telefonsamtal. Men hur funkar det egentligen? Helt okej? Kan vi får det att bli ännu bättre? Och roligare?

Leaders Voice hjälper dig att nå ut till dina medarbetare och kollegor även i videomöten och telefonsamtal. Vi erbjuder en timmes föreläsning för gruppen där vi lyfter det viktigaste. Teori blandas med praktiska övningar.

Meeting Room_edited.jpg
FÖRELÄSNING
 
Fästpunkt 9
R Ö S T E N
-
ditt personliga varumärke

Vad är det som gör att vi gillar vissa röster mer, andra mindre? Vad är det som gör att vi lyssnar ibland och stänger av ibland? Din röst är ett av dina viktigaste arbetsredskap. Lär dig mer om hur du kan få bättre koll på din röst och låt dig inspireras i denna föreläsning!

 

Leaders Voice älskar röster och allra helst personliga röster där vi direkt hör vem det är som pratar. Tänk er Sven Wollter,  Mona Sahlin  eller Erik Niva. Deras röster är inte felfria, de har alla något i sin röst och sitt tal som gör att vi hör att de är just dem. Vad är det egentligen?

 

I denna föreläsning får du bättre koll på hur rösten fungerar och vi vill inspirera till att våga släppa fram det som är du.

I rösten finns ditt personliga ID. Oavsett om du jobbar som skådespelare, programledare, chef eller vad som helst

- Låt oss se och höra dig!

INLÄSNING
 
Fästpunkt 11
Behöver du en röst?

Inläsning

Behöver du en röst till ljudboksinläsning, en speakerröst, röstskådespelare eller någon annan typ av uppdrag där rösten står i fokus?

Kontakta gärna Leaders Voice så hjälper vi er gärna.

För ljudprover lyssna gärna här!

K O N T A K T

  • Facebook - svarta cirkeln
  • YouTube - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Linkedin - svarta cirkeln
LeadersVoice_Logotyp_RGB.png
bottom of page